Teràpia artística


____

L'art és l'expressió dels pensaments més profunds,
pel camí més senzill.


Albert Eintein


L’Art terapèutic és una proposta d’autoconeixement, que t’ajuda a desvetllar els teus potencials d’una forma creativa i oberta.  Alhora que et permet descobrir aspectes de tu mateix/a que difícilment haguessin pogut aflorar mitjançant la raó i el pensament intel·lectiu.

La pràctica de la Teràpia Artística que et proposem, no només tracta d’expressar els teus sentiments o idees, si no que vol oferir-te un conjunt d’impressions que et puguin desvetllar estats anímics latents, que generin un estat de serenor interior, que t’acompanyi en el teu camí de desenvolupament de forma, ferma i objectiva.

L’Art és un mitjà directe per a expressar el teu món interior amb total llibertat. Et mostra i et porta a desenvolupar les sensacions, les emocions, la intuïció, la imaginació, la inspiració... Obrint a la consciència desperta aquells aspectes a l’ombra, o que romanen latents com a llavor de futur i que gràcies al treball amb el color i la forma, pots veure plasmats davant teu.

L’art té com a objectiu desvetllar la consciència humana des de terrenys no convencionals. La vida anímica s’expressa mitjançant el color, la forma, el so, la paraula, el moviment... L’art és aquest intent de copsar i expressar allò intangible que neix de la intuïció i que dota de sentit profund la vida de l’ésser humà sobre la terra.Què és l’Art terpèutic?


____


L’art no reprodueix el que veiem;
més aviat ens ho fa veure.
Paul Klee


L'art és sobretot, un estat de l'ànima. 
Marc Chagall

L’Art és un camí de coneixement que apel·la a allò anímic i espiritual en l’ésser humà. Actualment hi ha diverses escoles i tendències, algunes orientades només a l’expressió i al psicoanàlisi i d’altres que aglutinen diferents arts, com la plàstica, la música, la dansa, el teatre, l’escriptura... En el nostre cas, estem especialitzats en les arts plàstiques i visuals, utilitzant les diverses tècniques i modalitats de dibuix, pintura i escultura com a base d’un treball, tan expressiu com impressiu.

Volem recollir l’impuls de la Dra. Ita Wegman i la Dra. Margarethe Hauschka, que al 1926 van desenvolupar una metodologia per acompanyar i estimular els processos terapèutics i de desenvolupament, mitjançant el desvetllar i activar les pròpies forces d’autocuració, de tal manera que potenciant els recursos creatius, cada persona pugui millorar la gestió, la resiliència, la comprensió i fins i tot arribar a superar les crisis i malalties més diverses. 

L’estètica, la bellesa, la composició, els volums, el traç... et porten un conjunt d’impressions que modifiquen el teu estat d’ànim, les teves percepcions i sentiments. És a partir del coneixement dels impulsos que causen aquestes impressions, que podem desenvolupar un procés que meni a pal·liar els efectes d’un estat disharmònic.

Per tant, en funció de cada necessitat, podem ajudar-te a potenciar la calma, la serenor, la concentració, l’energia vital, la llibertat... És en aquest sentit que l’Art esdevé Terapèutic.Com treballem?


____


Què seria de la vida,
si no tinguéssim el valor

d'intentar alguna cosa nova?


Vincent Van Gogh

L’Art Terapèutic és una excel·lent eina pel desenvolupament personal i social, molt eficaç per a l’autoeducació, l’autoconeixement, i per explorar i millorar les dinàmiques de grup.


Per a fer un procés d’Art Terapèutic, no és en absolut necessari que tinguis coneixements o habilitats prèvies de cap mena. L’únic requisit imprescindible és que tinguis interès per aprendre a observar les teves pròpies percepcions, mitjançant les pràctiques artístiques que et proposem.

L’Art, si el practiques, sempre actua, independentment del resultat plàstic que obtinguis. El que veritablement és important, és el procés que fas, allò que descobreixes, el que t’endús com a vivència. La peça plàstica en sí (el dibuix, pintura o modelat) és el testimoni d’aquesta experiència.
Si vols fer un camí de desenvolupament personal, per medi de l’experiència artística, t’oferim un acompanyament individual o la possibilitat d’inscriure’t en algun dels cursos que oferim per treballar en grup.

Les sessions s’estructuren d’acord amb les necessitats concretes de cada persona i per tant, els processos es creen a mida. Poden ser regulars, durant un període de temps determinat o d’una sessió intensiva, en funció de cada cas.

En els processos d’acompanyament en la Conversa Biogràfica també acostumem a proposar de pintar o fer algun dibuix, ja que l’art, al ser un llenguatge no verbal, ens aporta punts de vista diferents i nous elements per poder treballar. 

Tanmateix, l’Art Terapèutic és una magnífica teràpia complementària, per acompanyar processos de curació específics. Aquests sempre són conduïts per un professional de la salut qualificat, (metge, psicòleg...) en coordinació amb l’art terapeuta. L’art terapeuta, doncs, no es fa càrrec del diagnòstic, ni de determinar l’alta de cap “pacient”.___

Per a més informació o qualsevol altre qüestió no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.