Preguntes freqüentsPer a qui és adient la
Conversa Biogràfica?

Per a totes aquelles persones que vulguin conèixer-se millor a sí mateixes i, per tant, fer un procés d’autoindagació personal, amb el suport d’un acompanyament professional.

És una pràctica dirigida a persones que puguin ser capaces de sostenir la seva pròpia biografia i treballar amb ella, malgrat que pugui estar passant un cert període de crisis.

És des d’aquest coneixement que podem fer un desenvolupament personal conscient i aconseguir transformar-nos a nosaltres mateixos i de retruc el nostre entorn.  


En què es distingeix la Conversa Biogràfica de la Psicologia?

Estrictament, la Conversa Biogràfica és una forma de Psicologia, entenent a aquesta en el terme original grec “Coneixement de l'Ànima Humana”, o més exactament una Psicosofia o “Saviesa de l'Ànima Humana”, ja que aquesta comporta no només el coneixement com a fenomen “extern”, sinó que requereix l'autoconeixement com a una experiència personal. De tal manera que comporta el propi desenvolupament conscient, amb l’objectiu d’assolir certa “saviesa” sobre la que poder sostenir amb solvència i creativitat la pròpia vida.

La diferència principal amb la psicologia, que vol guarir patologies mentals, és que la Conversa Biogràfica és un acompanyament que requereix que la persona vulgui fer un procés per a comprendre’s a sí mateixa i el seu entorn. La psicologia tendeix a cercar l'adaptació de l’individu a la societat. En canvi la Conversa Biogràfica té com a objectiu descobrir l’autèntic rerefons de la persona, per tal que actuant d’acord amb el seu veritable impuls intern, trobi el seu lloc al món d’una manera autèntica i natural.

L’objectiu, per tant, no és fer cap diagnòstic sobre possibles patologies, ni donar cap tipus de tractament específic. En aquest sentit, en cap circumstància pot ser substitutiu d’una psicoteràpia clínica.


En què es distingeix la Conversa Biogràfica del Coaching?

Si bé és cert que podem fer un “Coaching Biogràfic” (Conversa Biogràfica), amb un enfocament deliberadament orientat a la auto indagació de les necessitats profundes de la persona, cal distingir-ho clarament del corrent predominant de Coaching enfocat a un entrenament per aconseguir determinades fites preestablertes a nivell d'èxit professional i social

La Conversa Biogràfica treballa per a un desenvolupament integral de l'ésser humà, acompanya en la recerca d’aquelles qüestions vitals que es mouen d’arrere l’aparença  i que doten de sentit el nostre camí a la vida.  


Quins beneficis té la Conversa Biogràfica?

Els beneficis d’una auto indagació estan directament associats als objectius de cada persona. De fet, una de les tasques més característiques de la Conversa Biogràfica és poder arribar a definir amb claredat aquella qüestió nuclear que ens interessa esbrinar.

Sovint tenim una idea poc definida del que veritablement volem. Per clarificar els nostres objectius reals, anirem desenvolupant una observació de les preguntes que van sorgint, per tal d’anar trobant una manera precisa de formular-les. Sovint formulant de forma adequada la pregunta que portem a dins, la qüestió es mostra de tal manera a llum de la consciència, que pràcticament queda resolta per sí mateixa.


Quantes sessions cal fer?

Tot dependrà de las necessitats de cada persona. D’aquelles qüestions que et mouen. Potser només es vol treballar algun aspecte molt concret del moment present, o potser es vol fer un treball més aprofundit de les diferents etapes de la pròpia biografia, per tal d’indagar sobre el fil d’aquelles qüestions i anhels que viuen en tu i que et condueixen fins al moment present.

Si aquest es el cas, acostumem a proposar una dinàmica de treball que es desenvolupa en trobades quinzenals o setmanals, d'una hora i mitja de durada. Estructurant les trobades amb períodes de set anys (septennis), des del teu naixement fins a l'actualitat.

Depenent de la teva edat, doncs, el procés tindrà més o menys sessions. Acostumem a treballar un septenni per trobada, més una sessió d’inici i una altra per concloure el procés. Això, però, variarà en funció de les necessitats de cada persona.

T’oferim una conversa introductòria, gratuïta, per tenir un primer contacte i poder entendre amb detall les característiques del procés i assegurar-te que les teves necessitats i interès, s’adeqüen a la proposta.

Per a més informació o per sol·licitar dia i hora per a una primera trobada introductòria ens pots enviar un email o deixar-nos un missatge de whatsapp o telegram.


Et contestarem en breu!