Conversa biogràfica


____


Totes les grans revolucions en les vides humanes, succeeixen en el pensament.
Quan s’esdevé un canvi en el pensament
de l’esser humà, l’acció segueix la direcció del pensament, com un vaixell segueix
la del seu timó.


León Tolstói
La Conversa biogràfica ofereix un espai d’escolta i reflexió, per acompanyar-te a dur a terme un procés d’autoconeixement, on les dimensions personals, socials i espirituals puguin ser contemplades d’una forma integral. On les teves inquietuds, dubtes o qüestions vitals, puguin aflorar i ser vistes amb claredat a la llum de la pròpia consciència. 

L’estrès, l’ansietat, l’enuig, la tristesa… acostumen a ser indicatius de que allò que estàs fent, no està en sintonia amb el que sents o el que penses. La Conversa Biogràfica, t’ofereix un procés d’aprofundiment per tal de trobar allò que realment cerques, desvetllant una mirada més objectiva i actualitzada dels teus impulsos, relacions, valors i creences.

Hi ha camins que només tu mateix/a pots transitar. La Conversa Biogràfica, és un gran aliat per aclarir el terreny i dotar-te de les eines més adients per a fer un nou pas endavant.

Veure d’on vens, t’ajudarà a clarificar on ets i sabent bé on ets, podràs abordar amb decisió, coneixement i creativitat cap on vols anar.Què és la Conversa biogràfica?


____


Cadascú amb les seves pròpies paraules
i amb les seves pròpies respos
tes
ha d'entendre la seva pregunta.


Antonio Blay
La Conversa Biogràfica va sorgir de la investigació de Bernard Lievegoed, un metge, psiquiatre i prolífic emprenedor holandès, que a mitjans del s. XX va fer significatives aportacions en el camp de la psicologia, la pedagogia i els sistemes d’organització social. Molt en sintonia amb la psicologia humanista de Carl Rogers, la seva recerca es va fonamentar en l’obra del filòsof austríac Rudolf Steiner. La Conversa Biogràfica, també anomenada Treball Biogràfic o Coaching Biogràfic, ha estat posteriorment desenvolupada per Gudrum Burkhard i Annita Charton, seguides per Joop Gruen i Vera Klein, entre d’altres.

Actualment és una professió en desenvolupament, encara poc coneguda al nostre país, però que presenta un conjunt d’eines de gran valor, per aprofundir en l’auto indagació integrativa. Ofereix una visió omniabarcant de l’ésser humà, en sintonia amb les últimes aportacions de la psicologia Humanista i Transpersonal.


La Conversa Biogràfica és una pràctica de desenvolupament humà fonamentada en una relació de tu a tu, entre el/la biògraf/a i el/la consultant. És un treball d’indagació sobre la teva pròpia vida, que t’ajudarà a comprendre’t millor a tu i a les teves circumstàncies. Ajudant-te a afrontar el curs del teu destí, amb un coneixement més clar i objectiu, i oferint-te noves eines de discerniment i treball personal per traçar de forma creativa el teu propi camí.  


Cal dir que és una pràctica dirigida a persones que, en aquest procés d’acompanyament a la autoindagació, puguin ser capaces de sostenir la seva pròpia biografia i treballar amb ella. L’objectiu no és fer cap diagnòstic sobre possibles patologies, ni donar cap tipus de tractament específic. En aquest sentit, en cap circumstància pot ser substitutiu d’una psicoteràpia clínica.

L’objectiu és treballar en la recerca i actualització del propi Svadharma, un mot sànscrit que significa “allò que regeix i caracteritza la meva vida, la meva vocació, el meu destí, el meu karma...”, que apel·la a comprendre i a assumir ser el/la veritable protagonista de la pròpia vida i a convertir-te en testimoni conscient de les teves experiències.


Com treballem


____


És més important obrir camins
cap a un futur nou,
que entretenir-se massa en el passat”.

Bernard Lievegoed
Si desitges fer un procés d’autoconeixement i desenvolupament personal, nosaltres t’hi acompanyem sense prejudicis, amb confiança i amb total confidencialitat.

Et proposem una dinàmica de treball que es desenvolupa en trobades quinzenals o setmanals, d'una hora i mitja de durada. L’objectiu és prendre consciència del camí recorregut en les diferents etapes de la teva vida, entrant en diàleg amb el present i amb aquelles qüestions i anhels que viuen en tu.

Per fer-ho, estructurem les trobades amb períodes de set anys (septennis), des del teu naixement fins a l'actualitat. Depenent de la teva edat, doncs, el procés tindrà més o menys sessions. Acostumem a treballar un septenni per trobada, més una sessió d’inici i una altra per concloure el procés. Això, però, variarà en funció de les necessitats de cada persona.

Tot procés de desenvolupament personal, implica una responsabilitat  de regularitat, d’assistència i alhora, una voluntat de desvetllar les pròpies capacitats, per eixamplar l’atenció, l’escolta, l’objectivitat, l’interès, la compassió, el discerniment, la creativitat, el coratge...  El procés de Conversa biogràfica, també es pot acompanyar amb propostes de traç i color, ja que l’art, al ser un llenguatge no verbal, ens aporta punts de vista diferents i ens desvetlla nous elements que complementen el treball. 

La Conversa Biogràfica, no es limita al marc de les trobades amb el biògraf/a. És un procés viu, que t’habita i t’acompanya en el dia a dia. És per això que entre sessió i sessió, en funció de la teva disponibilitat, t’oferim la possibilitat de completar el treball amb diferents tasques per realitzar a casa, com ara pensar sobre diferents qüestions, fer memòria de diferents etapes, escriure, dibuixar, etc...

T’oferim una conversa introductòria, gratuïta, per tenir un primer contacte i poder entendre amb detall les característiques del procés i assegurar-te que les teves necessitats i interès, s’adeqüen a la proposta.

Per a més informació o per sol·licitar dia i hora per a una primera trobada introductòria ens pots enviar un email o deixar-nos un missatge de whatsapp o telegram. Et contestarem en breu!