Els cursos i tallers que oferim, tenen per objectiu facilitar un procés de desenvolupament personal i social, en grup. El Cercle de Conversa Biogràfica i l’Art com a Camí, estan adreçats a persones interessades a conèixer-se millor a sí mateixes i a l’hora a l’atri, mentre que els cursos d’Introducció al Art Terapèutic i L’Art a l’Escola, tot i que també requereixen d’aquest impuls d’autoindagació, tenen un caràcter més formatiu i per tant, estan adreçats a renovar i actualitzar interessos professionals més concrets.

Tanmateix oferim Tallers a mida en funció de les necessitats de cada grup. Ja sigui per grups de caràcter formatiu o per a grups terapèutics,  d’infants, joves o adults.

Disposem de dos espais propis per a realitzar-ho, un a Girona ciutat i l’altre a una masia prop de Sant Gregori. Tanmateix si el grup ho requereix, ens podem desplaçar a d’altres indrets.

Pel que fa a les qüestions pràctiques, treballem amb formats assumibles i materials nets, fet que propicia poder realitzar els tallers en infraestructures petites. Només ens caldran taules i cadires suficients, accés fàcil a l’aigua i espai per endreçar els materials i els treballs que s’aniran realitzant.


Per a més informació o qualsevol qüestió no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

_____

Cercle de Conversa BiogràficaMai no hi va haver més començaments que els d’ara, ni més joventut o edat que els d’ara; i mai no hi haurà més perfecció que els d’ara, ni més cel o infern que els que hi ha ara. Aquest  joc poderós continua i tu pots contribuir-hi amb un vers.

Walt WhitmanEl treball en grup ens obra la possibilitat d’endinsar-nos en la pròpia biografia des d’una altra perspectiva.

Veient les característiques arquetípiques dels diferents períodes d’edat, compartirem el camí de la nostra vida per a desvetllar a través del diàleg i la pràctica artísitca, el fil que uneix les experiències viscudes. L’objectiu és apropar-se a l’autoconeixement dins un marc de confiança grupal, que permeti emmirallar les vivències alienes amb les pròpies.

De què em parla la vida l’altre, què té a veure amb mi, de quina manera m’hi reflecteixo, què passa quan m’interesso per la vida dels altres?
Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747

L’Art com a Camí


L’art actua com una força que,
tot modelant i fecundant el corrent de la sensibilitat,
fa créixer el cos i l’ànima en l’ésser humà,
tal com en la natura una pluja dolça ho fa créixer tot      Dr. Margarethe HauschkaL’art com a camí és una proposta adreçada a adults, amb l’objectiu de desenvolupar un procés de creixement personal i social, a través de les arts plàtiques (dibuix, pintura i modelat).
Els processos de descoberta interior que es desenvolupen a partir de l'activitat artística, tenen l'origen en les necessitats que cada persona porta dins. Per desvetllar aquest impuls, cal poder experimentar com la bellesa flueix de nosaltres mateixos i sentir que tenim capacitats, moltes vegades desconegudes o descuidades, que poden ser una eina de coneixement, transformació i coratge, que ens permeti redescobrir el nostre potencial oblidat i prendre l'actitud de presència serena i empoderada, que requereix el moment present.

Qualsevol persona pot abordar l’experiència sense necessitat de tenir coneixements o habilitats prèvies de cap tipus. No és en absolut necessari saber dibuixar, pintar o modelar.Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747
Introducció a l’Art Terapèutic


La finalitat de l'art és donar cos a l'essència secreta de les coses, no copiar la seva aparença.

Aristòtil


Els curs d’Introducció l’Art Terapèutic, ofereix una aproximació als conceptes i tècniques fonamentals d’aquesta disciplina, per tal d’assentar la base sobre la qual poder endinsar-se en l'ampli ventall de possibilitats que ofereix aquesta especialitat, tant a l'àmbit de la salut com a el de l’ensenyament.

Està especialment orientat a professionals de la salut o estudiants de Psicologia, Medicina, Infermeria, Educació Social, Pedagogia, Magisteri, Belles Arts… que vulguin ampliar els seus coneixements i adquirir noves eines professionals.
vegeu la programació

Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747L’Art a L’escolaAprèn les regles com un professional, aleshores podràs trencar-les com un artista.


Pablo Picasso


Aquesta proposta formativa té com a objectiu ampliar els recursos didàctics de les mestres i els mestres, per poder abordar l'ensenyament de les arts plàstiques i visuals, dins el marc d’un projecte coherent en els tres cicles de primària, oferint les bases preparatòries per a infantil i apuntant elements de continuïtat per a la secundària.

Com a mestres, no sempre ens és fàcil gestionar fins a quin punt hem de posar “límits” a l'art. Hem de deixar que el nen s'expressi lliurement o cal marcar certes pautes? Quins serien adients? Amb quin propòsit? Què passa quan els nens copien dibuixos? Quins materials són òptims per a cada edat?

Amb l’Art a l’escola, exposem i practiquem algunes de les possibilitats d'experimentació plàstica que faciliten els coneixements i les capacitats necessàries per oferir als infants i joves, exercicis adients a les seves necessitats d'aprenentatge i desenvolupament.

En aquest curs treballem per resoldre les diverses qüestions que apareixen a l'aula a l'hora de realitzar la programació de plàstica, facilitant eines clares i senzilles que aportin coherència, sentit i bellesa, a les propostes realitzades a classe.

- Dirigit a mestres d’educació infantil i primària.
- Horari a convenir segons disponibilitat del centre.
- Aquesta formació es pot desenvolupar en diversos formats, sempre en funció de les necessitats i possibilitats de cada centre.
- No és gens necessari tenir coneixements o habilitats prèvies de cap tipus.


Aquest Taller s'emmarca també dins del projecte pedagògic: eldracblau.com


Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747