Conversa biogràfica


____


Totes les grans revolucions en les vides humanes, succeeixen en el pensament.
Quan s’esdevé un canvi en el pensament
de l’esser humà, l’acció segueix la direcció del pensament, com un vaixell segueix
la del seu timó.


León Tolstói
La Conversa biogràfica ofereix un espai d’escolta i reflexió, per acompanyar-te a dur a terme un procés d’autoconeixement, on les dimensions personals, socials i espirituals puguin ser contemplades d’una forma integral. On les teves inquietuds, dubtes o qüestions vitals, puguin aflorar i ser vistes amb claredat a la llum de la pròpia consciència. 

L’estrès, l’ansietat, l’enuig, la tristesa… acostumen a ser indicatius de que allò que estàs fent, no està en sintonia amb el que sents o el que penses. La Conversa Biogràfica, t’ofereix un procés d’aprofundiment per tal de trobar allò que realment cerques, desvetllant una mirada més objectiva i actualitzada dels teus impulsos, relacions, valors i creences.

Hi ha camins que només tu mateix/a pots transitar. La Conversa Biogràfica, és un gran aliat per aclarir el terreny i dotar-te de les eines més adients per a fer un nou pas endavant.

Veure d’on vens, t’ajudarà a clarificar on ets i sabent bé on ets, podràs abordar amb decisió, coneixement i creativitat cap on vols anar.







Què és la Conversa biogràfica?


____


Cadascú amb les seves pròpies paraules
i amb les seves pròpies respos
tes
ha d'entendre la seva pregunta.


Antonio Blay
La Conversa Biogràfica va sorgir de la investigació de Bernard Lievegoed, un metge, psiquiatre i prolífic emprenedor holandès, que a mitjans del s. XX va fer significatives aportacions en el camp de la psicologia, la pedagogia i els sistemes d’organització social. Molt en sintonia amb la psicologia humanista de Carl Rogers, la seva recerca es va fonamentar en l’obra del filòsof austríac Rudolf Steiner. La Conversa Biogràfica, també anomenada Treball Biogràfic o Coaching Biogràfic, ha estat posteriorment desenvolupada per Gudrum Burkhard i Annita Charton, seguides per Joop Gruen i Vera Klein, entre d’altres.

Actualment és una professió en desenvolupament, encara poc coneguda al nostre país, però que presenta un conjunt d’eines de gran valor, per aprofundir en l’auto indagació integrativa. Ofereix una visió omniabarcant de l’ésser humà, en sintonia amb les últimes aportacions de la psicologia Humanista i Transpersonal.






La Conversa Biogràfica és una pràctica de desenvolupament humà fonamentada en una relació de tu a tu, entre el/la biògraf/a i el/la consultant. És un treball d’indagació sobre la teva pròpia vida, que t’ajudarà a comprendre’t millor a tu i a les teves circumstàncies. Ajudant-te a afrontar el curs del teu destí, amb un coneixement més clar i objectiu, i oferint-te noves eines de discerniment i treball personal per traçar de forma creativa el teu propi camí.  


Cal dir que és una pràctica dirigida a persones que, en aquest procés d’acompanyament a la autoindagació, puguin ser capaces de sostenir la seva pròpia biografia i treballar amb ella. L’objectiu no és fer cap diagnòstic sobre possibles patologies, ni donar cap tipus de tractament específic. En aquest sentit, en cap circumstància pot ser substitutiu d’una psicoteràpia clínica.

L’objectiu és treballar en la recerca i actualització del propi Svadharma, un mot sànscrit que significa “allò que regeix i caracteritza la meva vida, la meva vocació, el meu destí, el meu karma...”, que apel·la a comprendre i a assumir ser el/la veritable protagonista de la pròpia vida i a convertir-te en testimoni conscient de les teves experiències.






Com treballem


____


És més important obrir camins
cap a un futur nou,
que entretenir-se massa en el passat”.

Bernard Lievegoed
Si desitges fer un procés d’autoconeixement i desenvolupament personal, nosaltres t’hi acompanyem sense prejudicis, amb confiança i amb total confidencialitat.

Et proposem una dinàmica de treball que es desenvolupa en trobades quinzenals o setmanals, d'una hora i mitja de durada. L’objectiu és prendre consciència del camí recorregut en les diferents etapes de la teva vida, entrant en diàleg amb el present i amb aquelles qüestions i anhels que viuen en tu.

Per fer-ho, estructurem les trobades amb períodes de set anys (septennis), des del teu naixement fins a l'actualitat. Depenent de la teva edat, doncs, el procés tindrà més o menys sessions. Acostumem a treballar un septenni per trobada, més una sessió d’inici i una altra per concloure el procés. Això, però, variarà en funció de les necessitats de cada persona.

Tot procés de desenvolupament personal, implica una responsabilitat  de regularitat, d’assistència i alhora, una voluntat de desvetllar les pròpies capacitats, per eixamplar l’atenció, l’escolta, l’objectivitat, l’interès, la compassió, el discerniment, la creativitat, el coratge...  El procés de Conversa biogràfica, també es pot acompanyar amb propostes de traç i color, ja que l’art, al ser un llenguatge no verbal, ens aporta punts de vista diferents i ens desvetlla nous elements que complementen el treball. 

La Conversa Biogràfica, no es limita al marc de les trobades amb el biògraf/a. És un procés viu, que t’habita i t’acompanya en el dia a dia. És per això que entre sessió i sessió, en funció de la teva disponibilitat, t’oferim la possibilitat de completar el treball amb diferents tasques per realitzar a casa, com ara pensar sobre diferents qüestions, fer memòria de diferents etapes, escriure, dibuixar, etc...

T’oferim una conversa introductòria, gratuïta, per tenir un primer contacte i poder entendre amb detall les característiques del procés i assegurar-te que les teves necessitats i interès, s’adeqüen a la proposta.

Per a més informació o per sol·licitar dia i hora per a una primera trobada introductòria ens pots enviar un email o deixar-nos un missatge de whatsapp o telegram. Et contestarem en breu!



Teràpia artística


____

L'art és l'expressió dels pensaments més profunds,
pel camí més senzill.


Albert Eintein


L’Art terapèutic és una proposta d’autoconeixement, que t’ajuda a desvetllar els teus potencials d’una forma creativa i oberta.  Alhora que et permet descobrir aspectes de tu mateix/a que difícilment haguessin pogut aflorar mitjançant la raó i el pensament intel·lectiu.

La pràctica de la Teràpia Artística que et proposem, no només tracta d’expressar els teus sentiments o idees, si no que vol oferir-te un conjunt d’impressions que et puguin desvetllar estats anímics latents, que generin un estat de serenor interior, que t’acompanyi en el teu camí de desenvolupament de forma, ferma i objectiva.

L’Art és un mitjà directe per a expressar el teu món interior amb total llibertat. Et mostra i et porta a desenvolupar les sensacions, les emocions, la intuïció, la imaginació, la inspiració... Obrint a la consciència desperta aquells aspectes a l’ombra, o que romanen latents com a llavor de futur i que gràcies al treball amb el color i la forma, pots veure plasmats davant teu.

L’art té com a objectiu desvetllar la consciència humana des de terrenys no convencionals. La vida anímica s’expressa mitjançant el color, la forma, el so, la paraula, el moviment... L’art és aquest intent de copsar i expressar allò intangible que neix de la intuïció i que dota de sentit profund la vida de l’ésser humà sobre la terra.







Què és l’Art terpèutic?


____


L’art no reprodueix el que veiem;
més aviat ens ho fa veure.
Paul Klee


L'art és sobretot, un estat de l'ànima. 
Marc Chagall

L’Art és un camí de coneixement que apel·la a allò anímic i espiritual en l’ésser humà. Actualment hi ha diverses escoles i tendències, algunes orientades només a l’expressió i al psicoanàlisi i d’altres que aglutinen diferents arts, com la plàstica, la música, la dansa, el teatre, l’escriptura... En el nostre cas, estem especialitzats en les arts plàstiques i visuals, utilitzant les diverses tècniques i modalitats de dibuix, pintura i escultura com a base d’un treball, tan expressiu com impressiu.

Volem recollir l’impuls de la Dra. Ita Wegman i la Dra. Margarethe Hauschka, que al 1926 van desenvolupar una metodologia per acompanyar i estimular els processos terapèutics i de desenvolupament, mitjançant el desvetllar i activar les pròpies forces d’autocuració, de tal manera que potenciant els recursos creatius, cada persona pugui millorar la gestió, la resiliència, la comprensió i fins i tot arribar a superar les crisis i malalties més diverses. 

L’estètica, la bellesa, la composició, els volums, el traç... et porten un conjunt d’impressions que modifiquen el teu estat d’ànim, les teves percepcions i sentiments. És a partir del coneixement dels impulsos que causen aquestes impressions, que podem desenvolupar un procés que meni a pal·liar els efectes d’un estat disharmònic.

Per tant, en funció de cada necessitat, podem ajudar-te a potenciar la calma, la serenor, la concentració, l’energia vital, la llibertat... És en aquest sentit que l’Art esdevé Terapèutic.







Com treballem?


____


Què seria de la vida,
si no tinguéssim el valor

d'intentar alguna cosa nova?


Vincent Van Gogh

L’Art Terapèutic és una excel·lent eina pel desenvolupament personal i social, molt eficaç per a l’autoeducació, l’autoconeixement, i per explorar i millorar les dinàmiques de grup.


Per a fer un procés d’Art Terapèutic, no és en absolut necessari que tinguis coneixements o habilitats prèvies de cap mena. L’únic requisit imprescindible és que tinguis interès per aprendre a observar les teves pròpies percepcions, mitjançant les pràctiques artístiques que et proposem.

L’Art, si el practiques, sempre actua, independentment del resultat plàstic que obtinguis. El que veritablement és important, és el procés que fas, allò que descobreixes, el que t’endús com a vivència. La peça plàstica en sí (el dibuix, pintura o modelat) és el testimoni d’aquesta experiència.




Si vols fer un camí de desenvolupament personal, per medi de l’experiència artística, t’oferim un acompanyament individual o la possibilitat d’inscriure’t en algun dels cursos que oferim per treballar en grup.

Les sessions s’estructuren d’acord amb les necessitats concretes de cada persona i per tant, els processos es creen a mida. Poden ser regulars, durant un període de temps determinat o d’una sessió intensiva, en funció de cada cas.

En els processos d’acompanyament en la Conversa Biogràfica també acostumem a proposar de pintar o fer algun dibuix, ja que l’art, al ser un llenguatge no verbal, ens aporta punts de vista diferents i nous elements per poder treballar. 

Tanmateix, l’Art Terapèutic és una magnífica teràpia complementària, per acompanyar processos de curació específics. Aquests sempre són conduïts per un professional de la salut qualificat, (metge, psicòleg...) en coordinació amb l’art terapeuta. L’art terapeuta, doncs, no es fa càrrec del diagnòstic, ni de determinar l’alta de cap “pacient”.



___

Per a més informació o qualsevol altre qüestió no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Preguntes freqüents



Per a qui és adient la
Conversa Biogràfica?

Per a totes aquelles persones que vulguin conèixer-se millor a sí mateixes i, per tant, fer un procés d’autoindagació personal, amb el suport d’un acompanyament professional.

És una pràctica dirigida a persones que puguin ser capaces de sostenir la seva pròpia biografia i treballar amb ella, malgrat que pugui estar passant un cert període de crisis.

És des d’aquest coneixement que podem fer un desenvolupament personal conscient i aconseguir transformar-nos a nosaltres mateixos i de retruc el nostre entorn.  


En què es distingeix la Conversa Biogràfica de la Psicologia?

Estrictament, la Conversa Biogràfica és una forma de Psicologia, entenent a aquesta en el terme original grec “Coneixement de l'Ànima Humana”, o més exactament una Psicosofia o “Saviesa de l'Ànima Humana”, ja que aquesta comporta no només el coneixement com a fenomen “extern”, sinó que requereix l'autoconeixement com a una experiència personal. De tal manera que comporta el propi desenvolupament conscient, amb l’objectiu d’assolir certa “saviesa” sobre la que poder sostenir amb solvència i creativitat la pròpia vida.

La diferència principal amb la psicologia, que vol guarir patologies mentals, és que la Conversa Biogràfica és un acompanyament que requereix que la persona vulgui fer un procés per a comprendre’s a sí mateixa i el seu entorn. La psicologia tendeix a cercar l'adaptació de l’individu a la societat. En canvi la Conversa Biogràfica té com a objectiu descobrir l’autèntic rerefons de la persona, per tal que actuant d’acord amb el seu veritable impuls intern, trobi el seu lloc al món d’una manera autèntica i natural.

L’objectiu, per tant, no és fer cap diagnòstic sobre possibles patologies, ni donar cap tipus de tractament específic. En aquest sentit, en cap circumstància pot ser substitutiu d’una psicoteràpia clínica.


En què es distingeix la Conversa Biogràfica del Coaching?

Si bé és cert que podem fer un “Coaching Biogràfic” (Conversa Biogràfica), amb un enfocament deliberadament orientat a la auto indagació de les necessitats profundes de la persona, cal distingir-ho clarament del corrent predominant de Coaching enfocat a un entrenament per aconseguir determinades fites preestablertes a nivell d'èxit professional i social

La Conversa Biogràfica treballa per a un desenvolupament integral de l'ésser humà, acompanya en la recerca d’aquelles qüestions vitals que es mouen d’arrere l’aparença  i que doten de sentit el nostre camí a la vida.  


Quins beneficis té la Conversa Biogràfica?

Els beneficis d’una auto indagació estan directament associats als objectius de cada persona. De fet, una de les tasques més característiques de la Conversa Biogràfica és poder arribar a definir amb claredat aquella qüestió nuclear que ens interessa esbrinar.

Sovint tenim una idea poc definida del que veritablement volem. Per clarificar els nostres objectius reals, anirem desenvolupant una observació de les preguntes que van sorgint, per tal d’anar trobant una manera precisa de formular-les. Sovint formulant de forma adequada la pregunta que portem a dins, la qüestió es mostra de tal manera a llum de la consciència, que pràcticament queda resolta per sí mateixa.


Quantes sessions cal fer?

Tot dependrà de las necessitats de cada persona. D’aquelles qüestions que et mouen. Potser només es vol treballar algun aspecte molt concret del moment present, o potser es vol fer un treball més aprofundit de les diferents etapes de la pròpia biografia, per tal d’indagar sobre el fil d’aquelles qüestions i anhels que viuen en tu i que et condueixen fins al moment present.

Si aquest es el cas, acostumem a proposar una dinàmica de treball que es desenvolupa en trobades quinzenals o setmanals, d'una hora i mitja de durada. Estructurant les trobades amb períodes de set anys (septennis), des del teu naixement fins a l'actualitat.

Depenent de la teva edat, doncs, el procés tindrà més o menys sessions. Acostumem a treballar un septenni per trobada, més una sessió d’inici i una altra per concloure el procés. Això, però, variarà en funció de les necessitats de cada persona.

T’oferim una conversa introductòria, gratuïta, per tenir un primer contacte i poder entendre amb detall les característiques del procés i assegurar-te que les teves necessitats i interès, s’adeqüen a la proposta.

Per a més informació o per sol·licitar dia i hora per a una primera trobada introductòria ens pots enviar un email o deixar-nos un missatge de whatsapp o telegram.


Et contestarem en breu!



Els cursos i tallers que oferim, tenen per objectiu facilitar un procés de desenvolupament personal i social, en grup. El Cercle de Conversa Biogràfica i l’Art com a Camí, estan adreçats a persones interessades a conèixer-se millor a sí mateixes i a l’hora a l’atri, mentre que els cursos d’Introducció al Art Terapèutic i L’Art a l’Escola, tot i que també requereixen d’aquest impuls d’autoindagació, tenen un caràcter més formatiu i per tant, estan adreçats a renovar i actualitzar interessos professionals més concrets.

Tanmateix oferim Tallers a mida en funció de les necessitats de cada grup. Ja sigui per grups de caràcter formatiu o per a grups terapèutics,  d’infants, joves o adults.

Disposem de dos espais propis per a realitzar-ho, un a Girona ciutat i l’altre a una masia prop de Sant Gregori. Tanmateix si el grup ho requereix, ens podem desplaçar a d’altres indrets.

Pel que fa a les qüestions pràctiques, treballem amb formats assumibles i materials nets, fet que propicia poder realitzar els tallers en infraestructures petites. Només ens caldran taules i cadires suficients, accés fàcil a l’aigua i espai per endreçar els materials i els treballs que s’aniran realitzant.


Per a més informació o qualsevol qüestió no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

_____

Cercle de Conversa Biogràfica



Mai no hi va haver més començaments que els d’ara, ni més joventut o edat que els d’ara; i mai no hi haurà més perfecció que els d’ara, ni més cel o infern que els que hi ha ara. Aquest  joc poderós continua i tu pots contribuir-hi amb un vers.

Walt Whitman



El treball en grup ens obra la possibilitat d’endinsar-nos en la pròpia biografia des d’una altra perspectiva.

Veient les característiques arquetípiques dels diferents períodes d’edat, compartirem el camí de la nostra vida per a desvetllar a través del diàleg i la pràctica artísitca, el fil que uneix les experiències viscudes. L’objectiu és apropar-se a l’autoconeixement dins un marc de confiança grupal, que permeti emmirallar les vivències alienes amb les pròpies.

De què em parla la vida l’altre, què té a veure amb mi, de quina manera m’hi reflecteixo, què passa quan m’interesso per la vida dels altres?




Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747





L’Art com a Camí


L’art actua com una força que,
tot modelant i fecundant el corrent de la sensibilitat,
fa créixer el cos i l’ànima en l’ésser humà,
tal com en la natura una pluja dolça ho fa créixer tot      



Dr. Margarethe Hauschka







L’art com a camí és una proposta adreçada a adults, amb l’objectiu de desenvolupar un procés de creixement personal i social, a través de les arts plàtiques (dibuix, pintura i modelat).




Els processos de descoberta interior que es desenvolupen a partir de l'activitat artística, tenen l'origen en les necessitats que cada persona porta dins. Per desvetllar aquest impuls, cal poder experimentar com la bellesa flueix de nosaltres mateixos i sentir que tenim capacitats, moltes vegades desconegudes o descuidades, que poden ser una eina de coneixement, transformació i coratge, que ens permeti redescobrir el nostre potencial oblidat i prendre l'actitud de presència serena i empoderada, que requereix el moment present.

Qualsevol persona pot abordar l’experiència sense necessitat de tenir coneixements o habilitats prèvies de cap tipus. No és en absolut necessari saber dibuixar, pintar o modelar.



Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747




Introducció a l’Art Terapèutic


La finalitat de l'art és donar cos a l'essència secreta de les coses, no copiar la seva aparença.

Aristòtil


Els curs d’Introducció l’Art Terapèutic, ofereix una aproximació als conceptes i tècniques fonamentals d’aquesta disciplina, per tal d’assentar la base sobre la qual poder endinsar-se en l'ampli ventall de possibilitats que ofereix aquesta especialitat, tant a l'àmbit de la salut com a el de l’ensenyament.

Està especialment orientat a professionals de la salut o estudiants de Psicologia, Medicina, Infermeria, Educació Social, Pedagogia, Magisteri, Belles Arts… que vulguin ampliar els seus coneixements i adquirir noves eines professionals.




vegeu la programació

Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747



L’Art a L’escola



Aprèn les regles com un professional, aleshores podràs trencar-les com un artista.


Pablo Picasso


Aquesta proposta formativa té com a objectiu ampliar els recursos didàctics de les mestres i els mestres, per poder abordar l'ensenyament de les arts plàstiques i visuals, dins el marc d’un projecte coherent en els tres cicles de primària, oferint les bases preparatòries per a infantil i apuntant elements de continuïtat per a la secundària.





Com a mestres, no sempre ens és fàcil gestionar fins a quin punt hem de posar “límits” a l'art. Hem de deixar que el nen s'expressi lliurement o cal marcar certes pautes? Quins serien adients? Amb quin propòsit? Què passa quan els nens copien dibuixos? Quins materials són òptims per a cada edat?

Amb l’Art a l’escola, exposem i practiquem algunes de les possibilitats d'experimentació plàstica que faciliten els coneixements i les capacitats necessàries per oferir als infants i joves, exercicis adients a les seves necessitats d'aprenentatge i desenvolupament.

En aquest curs treballem per resoldre les diverses qüestions que apareixen a l'aula a l'hora de realitzar la programació de plàstica, facilitant eines clares i senzilles que aportin coherència, sentit i bellesa, a les propostes realitzades a classe.

- Dirigit a mestres d’educació infantil i primària.
- Horari a convenir segons disponibilitat del centre.
- Aquesta formació es pot desenvolupar en diversos formats, sempre en funció de les necessitats i possibilitats de cada centre.
- No és gens necessari tenir coneixements o habilitats prèvies de cap tipus.


Aquest Taller s'emmarca també dins del projecte pedagògic: eldracblau.com


Per a més informació:
indagagirona@gmail.com / 666 383 861 / 630 973 747




Qui som?

Som la Roser Arimany i en Jordi Esteban. Després de molts anys de compartir aprenentatges i profundes experiències de vida, volem oferir-vos un acompanyament en Conversa Biogràfica i Art Terapèutic, en consultes personals i/o en dinàmiques de grup, amb la voluntat de que us pugui ser tant beneficiós i transformador com ho s per a nosaltres.


Com més et coneixes, més claredat hi ha. L’autoconeixement no té fi.
No arribes a un èxit, no arribes a una conclusió.
És un riu sense fi.

Jiddu Krisnamurti




Roser Arimany


Vaig néixer a Girona 1978 i em vaig graduar en Disseny Gràfic a l’Escola Superior de Disseny Elisava de Barcelona, l’any 2000 (elvol.cat). Posteriorment, vaig completar la meva formació, aprofundint en l'àmbit de la il·lustració, la cal·ligrafia, la pintura i la ceràmica.

L’any 2007 vaig dur a terme els Tallers d’Art i Creativitat en diferents escoles i amb la voluntat de dotar de més coherència les classes, em vaig formar amb pedagogia de l’Art, d’orientació Wadorf. En aquest context va néixer el projecte d’El Drac Blau, orientat a potenciar la presència de l’art a l’escola, a través de classes per a infants i joves i formació per a mestres. Hi podeu fer una ullada a eldracblau.com

També m’he format en Teràpia Artística i en Conversa Biogràfica al “Centro de formacion en Trabajo Biografico, El fruto de la Rosa”, de la mà del seu equip docent i amb la participació de Annita Charton, Joop Gruen i Vera Klein, entre d’altres.

La descoberta de la Conversa Biogràfica ha estat per a mi una experiència transformadora i honesta, que m’ha afinat la mirada vers una percepció més integral de la pròpia realitat. Actualment estic implicada a donar a conèixer aquesta eina i acompanyar a tota persona que tingui ganes d’endinsar-se en aquest camí de desenvolupament personal.


Jordi Esteban


Vaig néixer a Barcelona al 1965 i al 1990 vaig venir a viure a Girona.

Vaig estudiar a la Escola Massana de Barcelona, amb l’especialitat d’escultura (1984-1989)  i a Girona vaig començar treballant com a professor de dibuix i pintura a l’Escola Taller (Ajuntament de Girona) i com a educador al Centre Educatiu Montilivi. (Justicia Juvenil - Generalitat de Catalunya)

Posteriorment vaig obtenir el certificat de professor de ioga Iyengar pel R.I.M.Y. de Pune (Índia) i des del 1997 soc director i professor del centre Aditya, amics del ioga de Girona, que podeu conèixer millor a aditya.cat

En paral·lel em vaig formar en Pedagogia Rudolf Steiner, al Cercle per a la pedagogia Waldorf de Catalunya (1998-2003) i en Teràpia Artística, a l’Escola “El Puente”, mètode Hauschka (2005-2009) i posteriorment en Conversa Biogràfica al “Centro de formacion en Trabajo Biografico, El fruto de la Rosa”, amb el seu equip docent i amb la participació de Annita Charton, Joop Gruen i Vera Klein, entre d’altres.

Així mateix he estudiat abastament Filosofia Oriental des de diverses tradicions, el que em va portar a la Psicologia Transpersonal de la ma de Vicente Merlo. Des del 2015 formo part del Seminari de pensament intercultural Raimon Panikkar de la Universitat de Girona.

Des del 2008 treballo com a art terapeuta a la Unitat de Patologies Alimentàries de la Clínica Bofill de Girona. Tanmateix desenvolupo tasques docents en projectes de pedagogia de l’art dins del projecte eldracblau.com

Pel que fa a les activitats artístiques, m’agradaria destacar el treball que desenvolupo juntament amb el Pep Aymerich, sota el títol “El Jo i L’Altre”, eljoilaltre.com

La meva formació aparentment eclèctica, sempre gira al voltant de la recerca interior, l’art i el treball amb les persones. Podria dir que aquest és l’eix del meu propòsit vital, que ara tinc l’alegria de poder oferir-vos, també en format d’acompanyament personal, en el marc de la Recerca interior, la Conversa Biogràfica i l’Art Terapèutic.